Responsive image

Wereldconferentie over Kinderarbeid in Argentinië

Vertegenwoordigers van de Stop Kinderarbeid coalitie nemen deel aan de Wereldconferentie over Kinderarbeid in Buenos Aires, Argentinië, van 14 – 16 November 2017.

De Conferentie brengt vertegenwoordigers van overheden, werkgevers, werknemers en maatschappelijk middenveld uit de hele wereld bij elkaar om zich te buigen over het probleem van kinderarbeid en mogelijke oplossingen. Stop kinderarbeid coalitiepartners AOb en de FNV maken deel uit van de officiële Nederlandse delegatie. Stop Kinderarbeid coalitiepartners Hivos en LIW zijn uitgenodigd als vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld. Daarnaast zijn enkele van onze lokale partners uit Zimbabwe, Mali en Oeganda aanwezig.

We zullen deelnemen aan presentaties, debatten en werkgroepen. De Nederlandse overheid zal een ‘pledge’ (belofte) doen over de eigen inzet voor de komende jaren. Stop Kinderarbeid zal tijdens de conferentie onder meer pleiten voor meer investering in onderwijs voor alle kinderen tot tenminste 15 jaar, inzet van bedrijven om kinderarbeid in hun gehele keten aan te pakken en betere samenwerking tussen de verschillende partijen om meer effectief te zijn in de strijd tegen kinderarbeid.

Stop Kinderarbeid heeft inbreng geleverd voor de slotverklaring van de Conferentie. In een eerste versie zagen we niet voldoende onze standpunten terugkomen. De afgelopen maanden is gewerkt aan een verbeterde versie. Inmiddels is het concept enigszins aangepast en vinden we enkele voor ons belangrijke punten terug. We hopen tijdens de Conferentie onze visie en aanpak verder delen. We hopen daarbij nieuwe contacten te leggen voor bredere samenwerking om nog meer te kunnen bereiken.

Lees hier meer over de Conferentie.

Also read

 • ILO en UNICEF rapporteren: Kinderarbeid voor het eerst in 20 jaar gestegen

  11/06/2021

  Het aantal kinderen dat wereldwijd kinderarbeid verricht is voor het eerst in twintig jaar gestegen. Dat melden VN-kinderrechtenorganisatie Unicef en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Naar schatting ging het begin 2020 om 160 miljoen kinderen, wat neerkomt op ongeveer een op de tien kinderen. Hierin zijn de gevolgen van de corona pandemie nog niet eens meegenomen. […]

  Read more

 • Stop Kinderarbeid steunt het Initiatief Duurzaam en Verantwoord Ondernemen (IDVO), doe je ook mee?

  17/05/2021

  Om ook in het nieuwe kabinet internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen te blijven agenderen, steunen wij het initiatief van het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) platform. Bekijk de website: https://idvo.org/ Ook jij kan je steun betuigen door de petitie te ondertekenen : https://idvo.org/sluit-je-aan/ Samen staan we sterk in de strijd voor schone en eerlijke productieketens wereldwijd.

  Read more

 • Volg het webinar over Child Labour by GCE | WNCB op 13 April van 14.30-16.30 (CET)

  15/03/2021

  Child Labour and Education event Global Campaign for Education – Netherlands together with WNCB, organises an online event on the link between child labour and education. The event will mainly be for Netherlands-based organisations working on education in development cooperation, but everyone is welcome to join. Join the webinar on April 13th from 14.30-16.30 (CET) Click […]

  Read more