Beeld2

Bewust kopen

Het is vaak onduidelijk of bij de productie van bepaalde artikelen kinderarbeid heeft plaatsgevonden. Daarom is het heel belangrijk dat bedrijven hun best doen om duidelijk te maken waar hun producten vandaan komen.

Als consument heb je een krachtige stem! Bedrijven willen niet geassocieerd worden met kinderarbeid en zijn gevoelig voor acties van consumenten. Wij weten uit ervaring dat we bedrijven samen in beweging kunnen krijgen. Wil jij ook alleen producten kopen die niet door kinderen zijn gemaakt?

  1. Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op Twitter en Facebook. We houden je dan op de hoogte van onze acties, waarbij we jouw stem goed kunnen gebruiken.
  2. Steun onze actie 'Goud in Handen' voor kinderarbeidvrij goud in elektronica.
  3. Kijk ook eens bij andere interessante initiatieven:

Schone Kleren campagne voert actie om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren.

FairWear of Made-By controleren of bedrijven en hun toeleveranciers zich aan gemaakte afspraken houden over arbeidsomstandigheden en duurzaamheid en helpen hen bij verbeteringen.

Rank a Brand is een merkenvergelijkingssite die uitzoekt hoe transparant, groen en eerlijk jouw favoriete merken zijn. Met die informatie kun je kiezen voor merken die aantoonbaar oog hebben voor eerlijke arbeidsomstandigheden.

Uitgelicht