Responsive image

Het jaarverslag van het derde jaar van het goudconvenant is gepubliceerd

Het jaarverslag van het derde jaar van het goudconvenant is gepubliceerd, klik hier om het jaarverslag te lezen.

Stop Kinderarbeid is al vanaf het begin van het goud convenant betrokken om input te geven op het gebied van de bestrijding van kinderarbeid en het werken multi-stakeholder processen in deze strijd.

Stop Kinderarbeid is een partner van een positief impact project in een kleinschalig goudwinnings gebied in Busia, Uganda. Verder biedt Stop Kinderarbeid ondersteuning en advies aan bedrijven over het opstellen van kinderarbeid beleid en wisselt Stop Kinderarbeid informatie uit over de gebiedsgerichte aanpak om kinderarbeid te bestrijden. In de komende jaren zal Stop Kinderarbeid hier een rol in blijven spelen en meewerken aan uitwisselingsbezoeken tussen landen in de kleinschalige goudwinningsgebieden in Uganda, Mali, Ghana en Ivoorkust. De gebiedsgerichte aanpak in Busia wordt voortgezet onder het ‘Work: No Child’s Business’ programma.

In het jaarverslag van jaar 3 van het goudconvenant staat beschreven wat bereikt is, maar ook wat niet bereikt is.

Also read

 • ILO en UNICEF rapporteren: Kinderarbeid voor het eerst in 20 jaar gestegen

  11/06/2021

  Het aantal kinderen dat wereldwijd kinderarbeid verricht is voor het eerst in twintig jaar gestegen. Dat melden VN-kinderrechtenorganisatie Unicef en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Naar schatting ging het begin 2020 om 160 miljoen kinderen, wat neerkomt op ongeveer een op de tien kinderen. Hierin zijn de gevolgen van de corona pandemie nog niet eens meegenomen. […]

  Read more

 • Stop Kinderarbeid steunt het Initiatief Duurzaam en Verantwoord Ondernemen (IDVO), doe je ook mee?

  17/05/2021

  Om ook in het nieuwe kabinet internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen te blijven agenderen, steunen wij het initiatief van het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) platform. Bekijk de website: https://idvo.org/ Ook jij kan je steun betuigen door de petitie te ondertekenen : https://idvo.org/sluit-je-aan/ Samen staan we sterk in de strijd voor schone en eerlijke productieketens wereldwijd.

  Read more

 • Volg het webinar over Child Labour by GCE | WNCB op 13 April van 14.30-16.30 (CET)

  15/03/2021

  Child Labour and Education event Global Campaign for Education – Netherlands together with WNCB, organises an online event on the link between child labour and education. The event will mainly be for Netherlands-based organisations working on education in development cooperation, but everyone is welcome to join. Join the webinar on April 13th from 14.30-16.30 (CET) Click […]

  Read more