Responsive image

Het jaarverslag van het derde jaar van het goudconvenant is gepubliceerd

Het jaarverslag van het derde jaar van het goudconvenant is gepubliceerd, klik hier om het jaarverslag te lezen.

Stop Kinderarbeid is al vanaf het begin van het goud convenant betrokken om input te geven op het gebied van de bestrijding van kinderarbeid en het werken multi-stakeholder processen in deze strijd.

Stop Kinderarbeid is een partner van een positief impact project in een kleinschalig goudwinnings gebied in Busia, Uganda. Verder biedt Stop Kinderarbeid ondersteuning en advies aan bedrijven over het opstellen van kinderarbeid beleid en wisselt Stop Kinderarbeid informatie uit over de gebiedsgerichte aanpak om kinderarbeid te bestrijden. In de komende jaren zal Stop Kinderarbeid hier een rol in blijven spelen en meewerken aan uitwisselingsbezoeken tussen landen in de kleinschalige goudwinningsgebieden in Uganda, Mali, Ghana en Ivoorkust. De gebiedsgerichte aanpak in Busia wordt voortgezet onder het ‘Work: No Child’s Business’ programma.

In het jaarverslag van jaar 3 van het goudconvenant staat beschreven wat bereikt is, maar ook wat niet bereikt is.

Also read

 • Test je kennis en teken de petitie van ONE !

  11/02/2021

  Wist je dat maar liefst 90 procent van de tienjarigen in lage-inkomenslanden niet kunnen lezen en geen eenvoudige verhaaltjes of korte schooltest begrijpen? Door covid-19 worden dat er nog meer. Voor kinderen is dit bijzonder zorgwekkend. Zelfs een korte periode van afwezigheid van school kan grote gevolgen hebben voor hun leerprestaties. In de meest kwetsbare […]

  Read more

 • SER magazine: 5 lessen over de bestrijding van kinderarbeid in de kledingindustrie

  10/12/2020

  5 lessen over de bestrijding van kinderarbeid in de kledingindustrie Stop kinderarbeid in de kledingindustrie. Zes bedrijven uit het Convenant Duurzame Kleding en Textiel namen concrete stappen om kinderarbeid in India en Bangladesh uit te bannen. Akky de Kort, projectcoördinator namens Hivos, over de 5 belangrijkste lessen van dit project. Lees hier verder.

  Read more

 • GAWU’s werk met de Child Labour Free Zones in de cacaogebieden in Ghana

  06/11/2020

  Bekijk de video. In deze video zie je vele jaren van hard werken, partnerschap en gemeenschapsacties terug. Wij geloven dat  het uitbannen van kinderarbeid en het bevorderen van fatsoenlijk werk mogelijk is met behulp van de geïntegreerde gebiedsgerichte benadering van kinderarbeidvrije zones (Child Labour Free Zones). In de cacaosector, de visserij, landbouw en andere sectoren. […]

  Read more