Responsive image

12 juni Internationale Dag tegen Kinderarbeid

Op 12 juni, Internationale Dag tegen Kinderarbeid, herbevestigt Stop Kinderarbeid haar belofte die ze deed tijdens de Wereld Conferentie over Kinderarbeid vorig jaar in Argentinië.

Tijdens de Conferentie zei Stop Kinderarbeid toe om initiatieven te blijven steunen van lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns Amerika om kinderarbeid aan te pakken middels een gebiedsgerichte aanpak. Dit blijkt een effectieve aanpak om alle kinderen in een bepaald gebied uit het werk te halen en (terug) naar school te brengen, en kan leiden tot het creëren van kinderarbeidvrije zones. Bovendien kan het beleid en programma’s van overheden en bedrijven inspireren en versterken. Samen maken we ons sterk voor een wereld zonder kinderarbeid.

De Internationale Dag tegen Kinderarbeid is een belangrijke dag voor alle betrokkenen om aandacht te richten op het probleem van kinderarbeid en de inspanningen die nodig zijn om het uit te bannen. De Internationale Dag tegen Kinderarbeid brengt overheden, internationale organisaties, bedrijven, maatschappelijk middenveld en miljoenen mensen wereldwijd samen om stil te staan bij het lot van kindarbeiders en wat gedaan kan worden om hen te helpen. Stop Kinderarbeid blijft zich inzetten om meer mensen mee te krijgen in de strijd tegen kinderarbeid.

Lees hier meer over de Wereld Conferentie tegen Kinderarbeid in Argentinië.

 

Also read

 • ILO en UNICEF rapporteren: Kinderarbeid voor het eerst in 20 jaar gestegen

  11/06/2021

  Het aantal kinderen dat wereldwijd kinderarbeid verricht is voor het eerst in twintig jaar gestegen. Dat melden VN-kinderrechtenorganisatie Unicef en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Naar schatting ging het begin 2020 om 160 miljoen kinderen, wat neerkomt op ongeveer een op de tien kinderen. Hierin zijn de gevolgen van de corona pandemie nog niet eens meegenomen. […]

  Read more

 • Stop Kinderarbeid steunt het Initiatief Duurzaam en Verantwoord Ondernemen (IDVO), doe je ook mee?

  17/05/2021

  Om ook in het nieuwe kabinet internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen te blijven agenderen, steunen wij het initiatief van het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) platform. Bekijk de website: https://idvo.org/ Ook jij kan je steun betuigen door de petitie te ondertekenen : https://idvo.org/sluit-je-aan/ Samen staan we sterk in de strijd voor schone en eerlijke productieketens wereldwijd.

  Read more

 • Volg het webinar over Child Labour by GCE | WNCB op 13 April van 14.30-16.30 (CET)

  15/03/2021

  Child Labour and Education event Global Campaign for Education – Netherlands together with WNCB, organises an online event on the link between child labour and education. The event will mainly be for Netherlands-based organisations working on education in development cooperation, but everyone is welcome to join. Join the webinar on April 13th from 14.30-16.30 (CET) Click […]

  Read more