Responsive image

12 juni Internationale Dag tegen Kinderarbeid

Op 12 juni, Internationale Dag tegen Kinderarbeid, herbevestigt Stop Kinderarbeid haar belofte die ze deed tijdens de Wereld Conferentie over Kinderarbeid vorig jaar in Argentinië.

Tijdens de Conferentie zei Stop Kinderarbeid toe om initiatieven te blijven steunen van lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns Amerika om kinderarbeid aan te pakken middels een gebiedsgerichte aanpak. Dit blijkt een effectieve aanpak om alle kinderen in een bepaald gebied uit het werk te halen en (terug) naar school te brengen, en kan leiden tot het creëren van kinderarbeidvrije zones. Bovendien kan het beleid en programma’s van overheden en bedrijven inspireren en versterken. Samen maken we ons sterk voor een wereld zonder kinderarbeid.

De Internationale Dag tegen Kinderarbeid is een belangrijke dag voor alle betrokkenen om aandacht te richten op het probleem van kinderarbeid en de inspanningen die nodig zijn om het uit te bannen. De Internationale Dag tegen Kinderarbeid brengt overheden, internationale organisaties, bedrijven, maatschappelijk middenveld en miljoenen mensen wereldwijd samen om stil te staan bij het lot van kindarbeiders en wat gedaan kan worden om hen te helpen. Stop Kinderarbeid blijft zich inzetten om meer mensen mee te krijgen in de strijd tegen kinderarbeid.

Lees hier meer over de Wereld Conferentie tegen Kinderarbeid in Argentinië.

 

Also read